Срокът за кандидатстване е до 21-ви септемвриПроизводителите на медицински и стоматологични

...
Срокът за кандидатстване е до 21-ви септемвриПроизводителите на медицински и стоматологични
Коментари Харесай

Производителите на медицински изделия могат да кандидатства по Плана за възстановяване

Срокът за кандидатстване е до 21-ви септември

Производителите на медицински и стоматологични изделия могат да аплайват по първата отворена процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност до 21 септември.

Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в служебния кабинет по време на 11-тия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински конгрес, провеждащ се в град Пловдив и град Смолян в интервала 8-11 септември.

“Много се спекулира в пространството по тематиката - има ли пари, няма ли пари, има ли процедури, няма ли процедури. Много чисто и ясно желая да заявя, че Планът е отворен, Планът работи! ”, безапелационен беше министър Пулев, предава И добави, че има отворена процедура по Плана за софтуерна рационализация в размер на 260 млн. лева

“Тя е отворена за определен сегмент от стопанската система, който включва научна активност и включва и компании от медицината и опазването на здравето, фокусът е върху производители на медицински и стоматологични произведения. Апелирам към всички компании, които оперират в този сегмент да се възползват от този запас и да аплайват в този момент, сега, срокът за кандидатстване е до 21-ви септември ”, заяви министърът на нововъведенията и растежа.

Александър Пулев заяви, че редом с Плана за възобновяване и резистентност се работи в посока облекчаване на всички критерии по линия на структурните фондове, където ресурсът по линия на Министерство на нововъведенията и растежа ще бъде 7 милиарда лева

Министър Александър Пулев беше отличен от президента на Югоизточно-Европейския Медицински форум проф. Андрей Кехайов за Изключителна поддръжка и принос за сполучливото осъществяване на 11-тия Конгрес на ЮЕМФ.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински конгрес, проф. Андрей Кехайов връчи оценката и изрече своята благодарност за оказаната поддръжка.

“Убеден съм, че Министерство на нововъведенията и растежа може да бъде наш благонадежден сътрудник и със взаимни старания, освен да издигнем престижа на страната ни пред света, само че и да допринесем за въвеждането на значими нововъведения в здравния бранш ”,  приключи проф. Кехайов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР